Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

Dagverzorgingscentrum voor ouderen

Het dagverzorgingscentrum De Blaisant biedt ouderen de mogelijkheid om een aangename dag te beleven en anderen te ontmoeten. Indien nodig worden hulp, toezicht en verzorging geboden.

Wij richten ons naar ouderen die nog thuis wonen, maar fysisch zorgbehoevend zijn of lijden aan dementie. Hierdoor krijgt de mantelzorger de kans om even op adem te komen en zichzelf wat vrije tijd te gunnen. Op deze manier kan de oudere langer in zijn vertrouwde thuisomgeving blijven wonen. Ook sociaal vereenzaamde ouderen behoren tot de doelgroep.

Het dagverzorgingscentrum bevindt zich in een nieuw gebouw, palend aan het woonzorgcentrum. De livings zijn gezellig ingericht met een open keuken, een zithoek met relaxzetels en een ruim terras gelegen aan een binnentuin.

 

Dagopvang is mogelijk van maandag tot vrijdag tussen 9 tot 17 uur. In overleg met de mantelzorger wordt besproken hoe frequent en op welke dagen de opvang voorzien wordt.

Het diensthoofd ontvangt kandidaat gebruikers, organiseert de dagelijkse werking en is contactpersoon voor de verwijzers en de verschillende thuiszorgdiensten. De begeleiders zijn vast verbonden aan de leefgroep, ze begeleiden de gebruikers doorheen de dag en bieden de noodzakelijke zorgen. De ergotherapeut onderhoudt en stimuleert de zelfredzaamheid zowel op psychisch als fysisch vlak. Kinesitherapie en logopedie kunnen in het centrum gegeven worden door eigen therapeuten of via het woonzorgcentrum.

De gebruiker wordt in het dagverzorgingscentrum verder gevolgd door de eigen huisarts. Doktersadvies in verband met medicatie, dieetvoeding en verzorging wordt verder opgevolgd. Ook de thuisverpleging kan blijven doorgaan. Dit gebeurt meestal 's morgens voor de gebruiker naar het centrum komt.

Gebruikers staan zelf in voor het vervoer of kunnen gebruik maken van het georganiseerde vervoer met een aangepaste liftbus. Om dit kwaliteitsvol te organiseren werken we samen met een gespecialiseerd taxibedrijf.

 


Voor meer informatie, neem contact op met de coördinator
op het nummer 09 265 81 37.

WZC Sint-Jozef vzw © 2022
Webdesign thinline.be