Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

Buurtgerichte werking

Volkshaard cvba

In het kader van het woonzorgdecreet worden de opdracht en de dienstverlening vanuit een woonzorgcentrum verruimd naar de woonzorgzone waarin het gelegen is. Woonzorgcentrum Sint-Jozef vzw heeft reeds een aantal initiatieven genomen die gericht zijn op de ouderen in de buurt.

Aanleunflats Volkshaard cvba

De samenwerking tussen het woonzorgcentrum Sint-Jozef vzw en 47 aanleunflats van Volkshaard cvba werd gestart in 1998 als eerste initiatief en is op vandaag een model voor nieuwe initiatiefnemers en het te voeren ouderenbeleid.

De dienstverlening bestaat uit het beantwoorden van dringende verpleegkundige oproepen. Ook krijgen de flatbewoners de mogelijkheid om maaltijden te nuttigen in het centraal restaurant van het woonzorgcentrum (mits betaling) en deel te nemen aan centrale activiteiten.

Volkshaard cvba draagt de verantwoordelijkheid voor het woningcomplex en de flatbewoners.

Info:
Sociale dienst Volkshaard cvba
Ravensteinstraat 12, 9000 Gent
Tel. 09 233 12 43
www.volkshaard.be
 

Assistentiewoningen Antoniushof

Groep van assistentiewoningen Antoniushof

Dit complex van 88 assistentiewoningen is gelegen in de buurt van het woonzorgcentrum Sint-Jozef vzw. Het OCMW-bestuur sloot in 2011 een overeenkomst af met het woonzorgcentrum voor het beantwoorden van noodoproepen buiten de kantooruren.

Info:
GAW Antoniushof
Meelstraat 41, 9000 Gent
Tel. 09 266 87 77
www.ocmwgent.be

WZC Sint-Jozef vzw © 2021
Webdesign thinline.be