Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

Vaccinatie tegen griep en Covid-19

Binnenkort start de vaccinatiecampagne tegen de griep. Cliënten kunnen zich in november laten vaccineren. Ook de volgende boosterprik tegen Covid-19 staat op de planning. We raden beide vaccins sterk aan om zowel jezelf als de mensen rondom jou te beschermen tegen ernstige gevolgen van de ziektes.

De cliënt geeft de toestemming voor het coronavaccin door op de invulstrook op de brief in te vullen tegen 10 november 2022 en af te geven op de afdeling. Bij cliënten die de toestemming niet zelf kunnen geven, vragen we de vertegenwoordiger of familie om de toestemming per e-mail te sturen naar de sociale dienst op socialedienstSJ@exalta.be of door de invulstrook op de afdeling af te geven.

Voor cliënten van het woonzorgcentrum en centrum voor kortverblijf plannen we een gezamenlijk vaccinatiemoment tegen Covid-19 in december.
Vrijwilligers kunnen ook een vaccin tegen Covid-19 ontvangen, maar zij hoeven de invulstrook niet te gebruiken.

We informeren u eveneens over het huidige aantal Covid-19 besmettingen in Exalta | Sint-Jozef. Momenteel is er een licht opmars van het aantal besmettingen: 3 cliënten op de gelijkvloerse verdieping (Hoven) en 2 cliënten de eerste verdieping (Parken) zijn positief getest op Covid-19. Het is geruststellend dat deze cliënten zich niet erg ziek voelen. We zetten nu vooral in op het beperken van de verspreiding van het virus. De isolatie van de cliënt wordt gedurende 10 dagen behouden en het persoonlijk beschermingsmateriaal voor de bezoeker is ter beschikking.

Het respecteren van de basisregels blijf dus zeer belangrijk: was de handen frequent en ontsmet deze bij het binnenkomen en verlaten van de organisatie, houd afstand van de ander en geniet bij mooi weer van een bezoek in de buitenlucht.


Volgend bericht: Herfstcampagne boosterprik
WZC Sint-Jozef vzw © 2023
Webdesign thinline.be