Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

Stapsgewijs afbouwen isolatie

Beste familie, vertegenwoordiger, vrijwilliger

Goed nieuws! Vanaf volgende week kunnen we stapsgewijs de isolatiemaatregelen of cohortering afbouwen.
De meeste cliënten zijn niet meer ziek en hebben tegen volgende week de isolatieperiode voldoende lang doorlopen. Ook de 12 cliënten die werden hertest zijn opnieuw negatief.

De afdelingen worden grondig gepoetst, de ‘gewone’ dagdagelijkse activiteiten worden opgestart en we bereiden ons voor om bezoek op een aangename en veilige manier te ontvangen.

We lijsten de nieuwe maatregelen voor u op die we de komende week in verschillende stappen uitrollen.
- De afdeling Velden (2e verdiep) gaat vanaf maandag 7 december 2020 uit isolatie. Vanaf die dag is bezoek opnieuw welkom volgens de onderstaande afspraken.
- De afdeling Hoven (gelijkvloers) blijft nog tot en met donderdag in isolatie. Vanaf vrijdag 11 december 2020 is bezoek welkom volgens de onderstaande afspraken.
- Op de afdeling Parken (1e verdiep) is er reeds bezoek vanaf 21 november.
- We houden de vorige bezoekregeling aan: bezoek is éénmaal per week mogelijk voor één vaste bezoeker gedurende één uur. Deze bezoeker blijft dezelfde gedurende 14 dagen. Wanneer een vaste bezoeker wordt gewisseld na die periode, kan u dit doorgeven aan de medewerker van de sociale dienst op socialedienstSJ@exalta.be of op het telefoonnummer 09 265 81 23.
- De bezoeker hoeft geen uitgebreid persoonlijk beschermingsmateriaal aan te trekken, enkel het correct gebruik van het mondneusmasker, de handhygiëne en 1,5 meter afstand zijn voldoende. De registratie aan de inkom blijft belangrijk voor contactopsporing van de overheid.
- Ook de cliënt draagt een mondneusmasker bij bezoek.
- Op dinsdag 8 december gaat de laatste wasdag door. Wanneer de afdeling uit isolatie gaat, kan de was door de vaste bezoeker meegenomen worden.
- De werkwijze van de telefonie keert terug naar het oude waarbij u het rechtstreeks telefoonnummer van de afdeling kan gebruiken. Er zijn geen vaste belmomenten meer.
- De huisartsen komen opnieuw op huisbezoek vanaf de isolatie is opgeheven.
- De teststrategie bij cliënten en medewerkers wordt gevolgd zoals beschreven in de richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid: personen met Covid-19-gerelateerde klachten of met een hoogrisico contact worden getest. Bij een positief testresultaat blijft de cliënt op de kamer en draagt elke persoon die de kamer binnenkomt een volledige uitrusting van persoonlijk beschermingsmateriaal. Dit is een druppelcontact isolatie.

De opstart van de bezoekregeling voor alle afdelingen is heel goed nieuws. Toch vragen we aan iedereen om voldoende waakzaam te blijven. Blijf de handen goed wassen, doe het mondneusmasker correct aan en hou afstand, deze afspraken zijn goud waard. We raden dan ook aan om de app Coronalert www.coronalert.be op uw smartphone te installeren als u een smartphone heeft.

We hebben in deze woelige periode 19 cliënten verloren, al dan niet door toedoen van Covid-19. Elk van deze cliënten is ons dierbaar en we wensen de familie veel sterkte toe. De Covid-19-uitbraak heeft op veel cliënten een grote indruk nagelaten. Ook de medewerkers hebben bijzonder stressvolle en emotionele weken achter de rug. We willen u alvast bedanken voor uw vertrouwen, steun en vele aanmoedigingen waardoor we samen konden verSTERKen en bleven doorzetten om elke dag en nacht een goede zorg te bieden.

Deze informatie is terug te vinden op de website www.sintjozef-gent.be en de Facebookpagina van de organisatie. Voor vragen en opmerkingen kan u gebruik maken van het e-mailadres infocorona@exalta.be.
 

Met vriendelijke groet

Wouter Sonneville
Algemeen Directeur

Op deze link kan u de brief nalezen.


Vorig bericht: Update coronavirus Volgend bericht: Update coronavirus
WZC Sint-Jozef vzw © 2021
Webdesign thinline.be