Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

Stand van zaken Covid-19 besmettingen

Beste cliënt, familie, vertegenwoordiger, vrijwilliger

We houden ons eraan om u verder te informeren over het aantal Covid-19-besmettingen en organisatorische aanpassingen in Exalta | Sint-Jozef.

Op vandaag zijn er 38 cliënten en 21 medewerkers met een Covid-19-besmetting. Door de toename van het aantal besmettingen beslissen we om de volledige afdeling Parken in te richten als een Covid-19-afdeling. De meeste cliënten vertonen nog steeds geen, milde of matige symptomen. Voor 4 van deze cliënten was een ziekenhuisopname noodzakelijk voor de aangepaste zorg.

Volgende maatregelen blijven behouden en herhalen we nog eens voor u:
- De afdeling Parken is een Covid-19-afdeling. Dit betekent dat niemand onbeschermd de afdeling betreedt. Het juiste beschermingsmateriaal staat in de traphal ter beschikking en een medewerker zal u helpen om dit aan- en uit te trekken. Om die reden vragen we om enkel de trap te gebruiken bij een bezoek aan de Parken.
- De bezoekregeling is beperkt tot één vaste bezoeker één keer per week voor één uur. De naam van de vaste bezoeker wordt aan de hand van een lijst bijgehouden.
- De persoonlijke was wordt tijdens het wekelijkse bezoek uitgewisseld of u maakt afspraken hierover met de medewerker.

Nieuwe maatregel! Vanaf heden vragen we ook aan de cliënt om een mondneusmasker te dragen bij bezoek.

We begrijpen heel goed dat u mogelijks ongerust bent door deze berichtgeving. We doen er alles aan om cliënten de beste zorg te bieden, deze uitbraak te beheersen en u voldoende op de hoogte te brengen via brieven, de website www.sintjozef-gent.be en de Facebookpagina.

Op dit moment worden de telefoonlijnen van de Parken overbelast. Graag vragen we om enkel bij dringende zaken of vragen omtrent de gezondheidstoestand van uw familielid te bellen naar de afdeling. Bij algemene vragen kan u steeds terecht op het algemeen telefoonnummer of bij de medewerkers van de sociale dienst. U kan ook steeds gebruik maken van het e-mailadres infocorona@exalta.be.

Met vriendelijke groet

Wouter Sonneville
Algemeen Directeur

De brief kan u nalezen in deze link.


Vorig bericht: Stand van zaken Covid-19 besmettingen Volgend bericht: Bijkomende maatregelen n.a.v. een uitbraak Covid-19
WZC Sint-Jozef vzw © 2021
Webdesign thinline.be