Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

Stand van zaken Covid-19 besmettingen

Beste mantelzorger, familie, vertegenwoordiger, vrijwilliger

Op dinsdag 3 november 2020 is opnieuw een collectieve testing doorgegaan voor alle cliënten en medewerkers die de vorige keer negatief testten. Zo goed als alle resultaten zijn nu bekend, dus dat betekent dat we het aantal bijkomende besmettingen kunnen communiceren.

Er zijn 12 cliënten en 13 medewerkers bijkomend positief getest op het Covid-19-virus. Het virus is dus nog steeds heel actief aanwezig in het woonzorgcentrum. Het totaal aantal besmettingen ligt nu op 53 cliënten en 32 medewerkers. Reeds 10 van deze cliënten hebben het ziekteproces achter de rug en kunnen de druppelcontact isolatie opgeven. Ook minstens 6 medewerkers zijn al opnieuw aan te werk. Jammer genoeg hebben we ook het trieste nieuws dat 5 cliënten zijn overleden ten gevolge van Covid-19, de meesten van hen hadden bijkomende complicaties waardoor het genezingsproces niet evident was. We leven mee met de familie en vrienden van deze cliënten.

Het Covid-19-virus toont zich in verschillende vormen in ons huis. De meeste positief geteste cliënten hebben geen, lichte tot milde symptomen en slechts enkelen hebben koorts en voelen zich goed ziek. De ene dag kan een cliënt met Covid-19 zich vrij goed voelen, terwijl hij/zij zich de volgende dag wel ziek voelt en in bed blijft liggen. Het is een bijzonder virus dat ons nu al 3 weken teistert in Exalta | Sint-Jozef. Maar we blijven strijdmoedig en trachten samen met u en heel veel vrijwillige handen dit virus te beheersen in het woonzorgcentrum. Samen verSTERKen we elkaar.

We zijn u dankbaar voor uw vertrouwen en uw steun. We houden u op de hoogte bij nieuwe evoluties of wijzigingen. Indien u vragen heeft, stuur gerust een e-mail naar infocorona@exalta.be.

Met vriendelijke groet

Wouter Sonneville
Algemeen Directeur


Vorig bericht: Stand van zaken Covid-19 besmettingen Volgend bericht: Stand van zaken Covid-19 besmettingen
WZC Sint-Jozef vzw © 2021
Webdesign thinline.be