Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

Stand van zaken Covid-19 besmettingen

Beste cliënt, familie, vertegenwoordiger, vrijwilliger

In Exalta | Sint-Jozef zijn er 55 cliënten en 38 medewerkers met een Covid-19-besmetting sedert 21 oktober 2020. De verspreiding van het virus ziet er op vandaag als volgt uit:
- op de afdeling Hoven (gelijkvloers) zijn er 9 cliënten besmet;
- de afdeling Parken (1e verdiep) blijft voorlopig een Covid-19-afdeling met 29 cliënten. Er is één cliënt met Covid-19 in het ziekenhuis opgenomen. Enkele cliënten van de afdelingen Hoven en Velden zijn tijdelijk naar de Parken verhuisd tot zij genezen zijn;
- op de Velden (2e verdiep) zijn er 9 cliënten met Covid-19;
- reeds 10 cliënten zijn opnieuw genezen en zijn uit druppelcontact isolatie op de Hoven en Velden;
- jammer genoeg zijn er 7 cliënten overleden;
- verschillende medewerkers zijn opnieuw op post na hun afwezigheid wegens ziekte.

Gezien het hoge aantal besmettingen blijft de beperkte bezoekregeling behouden van één vaste bezoeker één keer per week voor één uur. We volgen hierbij het advies op van het Agentschap Zorg en Gezondheid en blijven inzetten op deze warme en essentiële contactmomenten voor de cliënten.
De vaste bezoekerslijst wordt bijgehouden door de medewerkers van de sociale dienst.
Nog even meegeven dat ook de cliënt een mondneusmasker draagt tijdens het bezoek.

De afdeling Parken, de Covid-19-afdeling, is enkel toegankelijk via de trap en kan niet onbeschermd betreden worden. Een medewerker zal de bezoeker bij aankomst in de traphal helpen het beschermingsmateriaal aan te trekken.

Het Covid-19-virus heeft ons huis nog steeds stevig in zijn greep. We trachten iedere dag opnieuw onze cliënten met de beste zorgen te omringen en dit dankzij onze medewerkers en de hulp van vrijwilligers van Present, Helpdehelpers en het Rode Kruis-Vlaanderen. We zijn zo dankbaar voor deze toegewijde mensen, elke dag opnieuw. Samen verSTERKen we elkaar.

Bij verdere wijzigingen, houden we u op de hoogte per e-mail, op de website www.sintjozef-gent.be of op de Facebookpagina. Voor vragen en opmerkingen kan u steeds gebruik maken van het  e-mailadres infocorona@exalta.be.

 

Met vriendelijke groet


Wouter Sonneville
Algemeen Directeur

De brief kan u hier nalezen.


Vorig bericht: Zorgverleners zijn écht helden Volgend bericht: Stand van zaken Covid-19 besmettingen
WZC Sint-Jozef vzw © 2021
Webdesign thinline.be