Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

Stand van zaken Covid-19 besmettingen

Beste cliënt, familie, vertegenwoordiger, vrijwilliger

Graag informeren we u over de stand van zaken van de uitbraak van het coronavirus in Exalta | Sint-Jozef: intussen zijn er 64 cliënten en 48 medewerkers besmet met het Covid-19-virus sinds 21 oktober 2020.

Om de uitbraak onder controle te krijgen, zagen we ons genoodzaakt om een aantal bijkomende maatregelen te nemen. Deze beslissingen zijn genomen met het oog op een veilige woon- en werkomgeving voor cliënten, medewerkers en vrijwilligers. We sommen ze hier voor u op:
- De afdeling Hoven (gelijkvloers) is sinds zaterdag omgevormd naar een Covid-19-afdeling. De leefruimtes zijn dicht, er is geen verkeer meer mogelijk tussen de verschillende gangen. Binnen de eigen leefomgeving kunnen besmette cliënten zich vrij bewegen.
- Bezoek voor de Hoven en Velden (2e verdiep) wordt minstens één week stopgezet. We doen dit niet lichtzinnig en zullen dit na één week evalueren. Op De Parken blijft bezoek mogelijk volgens de eerdere afspraken.
- De coördinerend en raadgevend arts Dr. Kegels bouwt zijn activiteit in zijn eigen praktijk af en zal vanaf woensdag 19 november 2020 nog meer in huis aanwezig zijn.
- Om de uitwisseling van de was beter te laten verlopen bij cliënten waar geen bezoek mogelijk is, gaan we net als in het voorjaar terug naar een uitwisselsysteem op vaste momenten. Dit zal voor de familie mogelijk zijn op dinsdag van 10 uur tot 12 uur en van 14 uur tot 17 uur. Gelieve de dubbele zak van de vuile was niet opnieuw te gebruiken voor de propere was a.u.b.
- Om de afdelingen minder te belasten met de vele telefoons van bezorgde familieleden deden we ook een aanpassing aan het telefoniesysteem. Alle rechtstreekse oproepen naar de afdeling gaan nu eerst langs het onthaal. Voor dringende zaken wordt u uiteraard doorverbonden (bv. in palliatieve situaties). Voor niet-dringende zaken zullen wij u vragen om terug te bellen tussen 13u30 en 15 uur.

Gelukkig hebben we ook goed nieuws!
De Covid-19-afdeling op de Parken wordt in de loop van donderdag 19 november 2020 afgebouwd. We hopen hier het ‘gewone’ wonen en leven voor de cliënt weer voorzichtig op de nemen. Bezoek wordt hier in ‘normale omstandigheden’ weer mogelijk. Gezien de uitbraak in het huis blijft het bezoek evenwel beperkt tot éénmaal per week door één vaste bezoeker.

Afsluitend willen wij u nog melden dat er sinds 16 november 2020 een psychologe aan de slag is in het woonzorgcentrum. We merken een duidelijke nood aan ondersteuning bij cliënten en medewerkers en willen hier op deze wijze aan tegemoet komen.

Bij verdere wijzigingen, houden we u op de hoogte per e-mail, op de website www.sintjozef-gent.be of op de Facebookpagina. Voor vragen en opmerkingen kan u steeds gebruik maken van het  e-mailadres infocorona@exalta.be.

Met vriendelijke groet


Wouter Sonneville
Algemeen Directeur

De brief kan u hier nalezen.


Vorig bericht: Stand van zaken Covid-19 besmettingen Volgend bericht: Zorgverleners zijn écht helden
WZC Sint-Jozef vzw © 2021
Webdesign thinline.be