Energie-ambassadeur 2019

Samen voor een beter milieu!
Er werd overlegd met provincie Oost-Vlaanderen, directie, bewoners, verschillende medewerkers, vrijwilligers en externe winkeliers. Het project kreeg helemaal vorm!
Er werd een bakfiets aangekocht om op ecologische wijze de boodschappen te doen. Het gebruik van de auto zal zoveel mogelijk beperkt worden.
Om de rode ‘ecologische draad’ van het verhaal door te trekken, zullen de boodschappen bij lokale en biologische winkeliers aangekocht worden. Deze winkeliers zijn ook bewust bezig met hun ecologische voetafdruk.
Er werd een reeds bestaande winkelkar aangekocht en deze werd helemaal opgefrist met de hulp van Maarten.
Bea en Marie voerden in samenwerking met een aantal cliënten een afvalmeting uit. De afvalberg meehelpen verminderen, dat kunnen wij hier in WZC Sint-Jozef vzw ook! Minder verpakkingsmateriaal is de boodschap. Zo zullen alle aangekochte zaken verpakkingsarm aangekocht worden en gepresenteerd worden in duurzaam materiaal.

Wat willen we nu precies doen?
We willen de cliënten laten genieten van alles wat de winkelkar aanbiedt. Met een stempelkaart van 5 euro kunnen cliënten aankopen doen in de winkekar. 

Wat zal er op de winkelkar te vinden zijn?
Naast een vast assortiment zal de winkelkar ook seizoensgebonden producten aanbieden. Denk maar aan kerstkoekjes, aardbeien in de zomer, enz. De cliënten krijgen ook inspraak. Suggesties, zaken die ze graag op de winkelkar willen zien, kunnen doorgegeven worden aan de animatoren. Zij zullen uitzoeken wat kan. Een biefstuk zal uiteraard niet mogelijk zijn ;-).

Een duim!
Het zal niemand verbazen, we zijn trots! Trots om energie-ambassadeur 2019 te zijn. Trots dat het mooie project werd binnengehaald. Trots op iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen. En als laatste maar niet in het minst ook heel erg trots op Bea en Marie en hun engagement!


Vorig bericht: Nieuwjaarsdrink Volgend bericht: WONEN voor personen met jongdementie
WZC Sint-Jozef vzw © 2020
Webdesign thinline.be