Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

Cohortering op de afdeling Velden

We brengen u op de hoogte dat op de afdeling Velden (2e verdiep) 8 cliënten positief getest zijn op Covid-19 en 4 medewerkers afwezig zijn omwille van een positieve test.
We zien deze stijging van besmettingen eveneens in de maatschappij terug.

In overleg met de coördinerend raadgevend arts (CRA) Dr. Kegels hebben we beslist om aanvullende maatregelen voor de afdeling Velden uit te rollen:
- cohortering Velden: op de afdeling is er een verhoogde waakzaamheid en een strengere toepassing van de hygiënische maatregelen. De cliënten en medewerkers gaan gezamenlijk in isolatie voor een periode tot het aantal besmettingen tot een minimum is gedaald, dit betekent een cohortering.
- bezoek op de Velden: één bezoeker komt max. 1 uur per dag op bezoek. Het persoonlijk beschermingsmateriaal ligt klaar in de traphal, zoals een beschermingsschort, FFP2 mondneusmasker, handalcohol en handschoenen. Gelieve de trap en NIET de lift te nemen a.u.b.
- cafetaria: cliënten van de Velden en hun familie komen tijdelijk niet naar de cafetaria.

We vragen aan alle bezoekers van Exalta | Sint-Jozef om de afspraken goed op te volgen: een goede handhygiëne, het gebruik van een chirurgisch mondneusmasker, afstand houden en een nauwkeurige registratie aan de inkom voor de contact tracing. Deze afspraken zijn trouwens ook belangrijk tegen de verspreiding van de huidige griep.

Samen met u blijven we alert en nemen we de maatschappelijke verantwoordelijkheid op zodat we deze uitbraak onder controle kunnen krijgen.
We verSTERKen elkaar!


Vorig bericht: Einde cohorte op afdeling Velden Volgend bericht: Besmetting Covid-19
WZC Sint-Jozef vzw © 2022
Webdesign thinline.be