Volg hier onze updates omtrent de maatregelen rond het Covid-19 virus

Besmetting Covid-19

Sinds kort zijn er enkele cliënten met symptomen van Covid-19 in Exalta | Sint-Jozef. Deze symptomen zijn: hoesten, niezen, lopende neus, hoofdpijn en soms lichte koorts.
Bij symptomen wordt onmiddellijk gekozen voor het testen van de cliënt op Covid-19.

Op heden kunnen we besmettingen vaststellen op elke afdeling:
- Hoven (gelijkvloers): er zijn 5 cliënten positief getest, verdeeld over de 3 gangen. De cliënten blijven op de kamer in isolatie en persoonlijk beschermingsmateriaal (schort, gelaatsmasker, handschoenen en FFP2 masker) wordt gebruikt door de medewerker en bezoeker bij het betreden van de kamer;
- Parken (1e verdiep): één cliënt is positief getest, maar verblijft om een ander reden in het ziekenhuis;
- Velden (2e verdiep): enkele cliënten hebben symptomen, maar werden negatief getest. Deze personen worden nauw opgevolgd.

Cliënten en familieleden worden steeds geïnformeerd bij (het vermoeden van) een besmetting en de ontvangst van de testresultaten. We blijven waakzaam, we streven er evenwel naar om de gewone dagdagelijkse activiteiten op te nemen.

We vragen aan de bezoekers om de hygiënische maatregelen te respecteren, vooral het gebruik van het chirurgisch mondneusmasker (vanaf de leeftijd van 6 jaar) blijft zeer belangrijk. Ook de cliënt draagt een chirurgisch mondneusmasker tijdens het bezoek.


Vorig bericht: Cohortering op de afdeling Velden Volgend bericht: Samen verSTERKen
WZC Sint-Jozef vzw © 2022
Webdesign thinline.be