Blijf op de hoogte

Bent u bewoner, familie of medewerker? Meld u aan om al onze nieuwsberichten te bekijken.

Een vrijwilligster vertelt...

Marleen heeft zich altijd al goed gevoeld bij ouderen. Van kinds af aan luisterde ze graag naar de verhalen van deze mensen. Misschien komt het omdat ze haar grootouders nooit gekend heeft, maar ze is graag in het gezelschap van ouderen. Naast haar geduldig en zorgzame karakter is Marleen ook heel creatief. Dit speelde dan ook een grote rol in haar opleiding als binnenhuisarchitecte.

Lees meer

AANKONDIGING!!! Start dagverzorgingscentrum voor jonge mensen met dementie!

Op 4 juni 2019 start de werking van dagverzorgingscentrum De Blaisant voor jonge mensen met dementie, een genormaliseerd en kleinschalig initiatief met professioneel opgeleide begeleiders. Zij worden deskundig ondersteund door het Expertisecentrum Dementie Paradox. 

Lees meer

Dementie... een praktische houvast na de diagnose

Als de diagnose dementie valt, heeft dit op verschillende vlakken een impact op het leven van de persoon met dementie als zijn naaste. Heel wat emoties en vragen komen op je af. Het is goed om geleidelijk samen een aantal zaken in orde te brengen en na te denken over de toekomst, zowel voor de nabije toekomst als voor later.

Lees meer

Ken je GERODENT (Duurzame mondzorg)?

Sinds 2011 komt de mobiele tandartspraktijk van het UZ Gent onder leiding van prof. dr. Vanobbergen op geregelde tijdstippen langs in ons huis.
Bewoners die zich zorgen maken of problemen hebben met hun gebit kunnen een teammedewerker aanspreken. Er wordt dan een afspraak geregeld!

Lees meer

ESF project 'Duurzaam loopbaanbeleid'

Sinds kort zijn we van start gegaan met een nieuw project. Met de steun van het Europees Sociaal Fonds zullen we ons gedurende anderhalf jaar inzetten voor een meer ‘Duurzaam Loopbaanbeleid’, met andere woorden ‘Met goesting aan het werk blijven’.
Wil je onze uitdagingen, doelen en resultaten kennen? 

Lees meer

Als Amor de draad kwijtraakt

ECD Paradox, een initiatief van WZC Sint-Jozef vzw, is heel trots om het nieuw boek “Als Amor de draad kwijtraakt…, over seksualiteit en intimiteit bij personen met dementie” voor te stellen.

Dit boek wil, naast het onderwerp bespreekbaar maken, inzichten bieden in de dynamiek van seksualiteit en intimiteit bij personen met dementie.
Seksualiteit en intimiteit zijn immers onlosmakelijk verbonden met het leven.

Lees meer

WZC Sint-Jozef vzw © 2019
Webdesign thinline.be